• Inbjudan till studie

  2017-03-21

  Hej cyklister och triathleter!

  Nu startar ElitRehab upp med en unik studie om riskfaktorer för främre knäsmärta hos cyklister och triathleter.  Som deltagare får du en kostnadsfri professionell bedömning av din cykelspecifika funktion och cykelteknik med 3D kameror, samt rörlighetsmätningar.

  Läs informationsbrev för mera information och kriterier för deltagande här!

 • Invictus Travel – Ny samarbetspartner!

  2016-09-13

  inv-travel-slogan-white

  Kärnan i Velopositions affärsidé är att du som cyklist är unik med dina individuella förutsättningar, ambitioner och mål. Därför har vi ett centriskt tänkande kring dig som cyklist. När vi ingår samarbeten är det ett krav att vi skall dela samma tänkande.

  En träningsresa med Invictus får dig att känna dig stärkt, både genom fysisk träning och genom mental utveckling. Med sina hängiva coacher bygger de tillsammans verksamheten på att vara personliga, inspirerande, kunniga och kreativa.

  Oavsett vad du har för mål med din träning så får Invictus dig att komma närmare ditt mål genom att lägga stor vikt vid dina personliga ambitioner och din situation. Träningarna bedrivs i grupp men du kommer att uppleva ett äkta personligt bemötande. På så sätt kommer du hem som dig själv, bara starkare­ ­­– You. Just stronger!

  Men för att du som cyklist skall komma till din resa så väl förberedd möjligt och kunna tillgodogöra dig din träning är en viktig förutsättning att du cyklar i en optimal sittposition där du aktiverar dina muskler rätt, undviker obehag samt förebygger överbelastningsbesvär. Detta gäller oavsett om du har med egen cykel eller hyr på plats.

  Reser du med på någon av Invictus cykelresor erbjuds du en voucher på 500 SEK som kan lösas in hos Veloposition när du bokar en av våra bikefits.

  Hos Invictus har du ett urval av planerade resor att välja bland. Men du kan också tillsammans med din klubb, organisation, eller varför inte tillsammans med dina vänner, låta Invictus arrangera er nästa träningsresa!

  Här kan du läsa mer om Invictus och deras resor.

 • Semester!

  2016-07-25

  _20160725_103858

 • 2016-07-03

  Glad sommar!

  Säsongen har varit i gång ett tag nu, hos några lite längre och hos några lite kortare. Hos Veloposition startar säsongen redan i februari och första stora vågen kommer vanligen i mars då vägarna är sopade och torra.

  Sedan kommer den andra och riktigt stora vågen efter påsk då många är lediga och temperaturen stigit några grader. Ett stort antal åker ju då också söderut och cyklar.

  Tredje vågen inträffar fram i maj när temperaturen stabiliserats och alla motionslopp avlöser varandra. Sedan kulminerar det veckorna strax innan Vätternrundan.

  Efter midsommar och under högsommar är tävlingssäsongen för triathleterna igång. Och Tour de France startar när flera går på semester och de som ställde undan cykeln efter Vätternrundan hittar här ny inspiration.

  Vad som märks speciellt denna säsongen är att det är fler kvinnliga cyklister än tidigare år som besökt mig och som verkar hittat ut till gruppcyklingen hos cykelklubbarna. Här tror jag vi kan tacka alla klubbar för bra organisation med sina ansvarsfulla ledare som leder grupperna!


  Sommaröppet

  Hos Veloposition är det öppet i stort sett hela sommaran med undantag för vecka 30 och 31 då är det stängt och jag tar lite ledigt tillsammans med min familj.


  Utförsäljning

  I studion har jag haft två ramar från kanadensiska Guru på display. Nu har jag endast en temporam kvar till utförsäljning. Ramen, en CR.901, är vid det här laget legendarisk och dess föregångare Chrono var den modell som satte standarden för hur en geometri för triathlon skulle konstrueras. Med CR.901 blev den ytterligare förfinad. Söker du en unik ram så har du din möjlighet här!

  Om du önskar så bygger jag cykeln åt dig. Kontakta mig i så fall för vidare info.

  Jag har lite skor och en hjälm kvar till utförsäljning. För de av er som det passar är det ett riktigt kap så passa på att fynda! Med så lågt pris på skor kan du lätt kosta på dig att formgjuta ett par av mina iläggssulor från Sidas. Då blir det en riktigt bra kombination!

  Alla priser nedan är i SEK och inkl moms. Hos flera av produkterna finns endast några enstaka ex så kontakta mig om du vill veta säkert att de finns kvar.


  Ram inkl gaffel Guru CR.901
   DSC_0275
  Pris: 12500:-
  Storl: M

  Sko Bontrager RXL Sko Bontrager RL Dam
  RXL Road RL Dam
  Pris: 2699:- 990:- Pris: 1999:- 599:-
  Storl: 42, 44 Storl: 37, 38, 39, 40
  Sko Giro Factor Hjälm Giro Savant
   Factor_Vit
  Pris: 2699:- 250:-
  Storl: 49

  Jag önskar er en fortsatt trevlig sommar!

  Benny Svendsen

 • Workshop i bikefit och cykelspecifik styrketräning

  2016-03-09

  med Benny Svendsen,Veloposition och Wenche Norén, ElitRehab

  Vill du veta hur du kan förbättra din arbetsekonomi genom att hitta den optimala balansen mellan sittposition och fysisk förmåga? Är du nyfiken på hur du kan förbättra din prestation med styrketräning?

  Under Workshopen får du en unik möjlighet att ta din cykelteknik/träning till en ny nivå med hjälp av Bennys och Wenches spetskompetenser inom bikefit och cykelspecifik träning.

  Cykling ställer mycket höga krav på muskelfunktion och rörlighet. Med 5000 pedalvarv per timme kan den minsta felställning relaterat till anatomi eller utrustning, leda till dysfunktion och nedsatt prestation. Vi visar dig hur du bör tänka kring sittposition och styrketräning för att effektivisera din arbetsekonomi. Vi kommer att börja med en teoridel och avsluta med att varva teori och praktik.

  Vi går igenom:

  Trampcykelns krav på muskelfunktion och rörlighet och hur detta påverkar din sittposition.

  Aerodynamik

  Skaderisk

  Test av rörlighet och muskelfunktion

  Övningar för att träna upp specifik styrka för cykling.

  Senaste forskning inom styrketräning för cyklister

  Tid: torsdag 14 april kl 18:30–21:00

  Plats: Fysiken Gibraltargatan

  Pris: 400 kronor

  Info och anmälan: info@veloposition.se