• Nya ortopediska inlägg

  2008-11-13

  Det första jag brukar rekomendera en kund för att avsevärt förhöja cykelkomforten är formgjutna iläggssulor. Jag erbjuder Sidas Bike+, en sula som jag direkt formgjuter efter dina fötter och som är speciellt framtagen för cyklister.
  För egen del har jag testat ett antal olika iläggssulor och för mig är det numer helt otänkbart att inte använda detta i cykelskor. Ta ur de befintliga sulorna i era egna skor och titta på dom och reflektera lite hur bra stöd de ger!

  Det finns fall då kunden har felställningar i foten så stora att det krävs fotbäddar gjorda av en ortopedtekniker.
  I dessa fall hänvisar jag kunden till Ortopedi Väst. Mikael Språng har efter mina önskemål tagit fram en fotbädd som är lämplig för cykelskor. Eftersom jag själv tillhör den kategorin som behöver ortopediska fotbäddar bad jag honom göra ett par efter mina avgjutningar.

  I helgen som gick var jag ute och provkörde dom och jag kan meddela att de fungerar alldeles utmärkt och är mycket sköna. De är tunna framtill och ger ett rejält stöd under hålfoten och framfotspelotten.

  Ortopedi Väst använder en metod där foten avgjuts med hjälp av vakuum. Du ligger på mage för att musklerna i foten skall vara helt avslappnade. Detta ger det absolut bästa resultatet enligt Mikael.